За тайните на кайсиевата ракия разказват производители

 

Празник на кайсията се провежда в Тутракан. Модесто, Унгарска кайсия, Мъркулещи, Роксана и Киото са сортовете кайсия, изложени в крайречния парк на града, а производителите с радост обясняват разликите между тях – едни са по-сочни, други стават за сладка.


„Кайсията е единственият плод от костилковите овошки, чиято костилка може да се яде и е много полезна”, разказаха производителите в „На кафе”.


Освен различни сортове кайсии, гостите на празника могат да опитат кайсиева ракия и да се опитат кайсиеви сладкиши. А експертите споделят най-хубавите си рецепти за сладко и мармалад от кайсии.


Никола Николов от 20 години се занимава с производство на кайсиева ракия и издава, че тя се отличава с нежен, хармоничен и златист цвят.


Подробности гледайте във видеото.