Дмитрий Песков бил на меден месец край Сардиния, пише вестник "24 часа"

 

"Гласът” на Путин Дмитрий Песков кара медения си месец с олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Татяна Навка на суперлуксозна яхта край Сардиния, чийто наем за седмица е 26 млн. рубли (около 385 000 долара). Това твърди в блога си опозиционерът Алексей Навални, който е и шеф на Фонда за борба с корупцията, пише вестник "24 часа".

 

Пак той преди време пусна новината за часовника на Песков за 620 000 долара, с който говорителят на Кремъл се появи на сватбата си в Сочи на 1 август. По-късно стана ясно, че луксозният аксесоар е подарък от младоженката, а според самия Песков цената, за която се споменаваше, е силно завишена.

 

Навални обаче явно не престава да следи разходите на висшия руски чиновник. Той дори изчисли, че наемът на луксозната яхта Maltese Falcon - една от най-скъпите ветроходни яхти в света - е колкото три годишни заплати на прессекретаря на Путин. Като в това не се включвали разходите за храна, напитки и развлечения.

 

Цитирайки доверен източник, Навални публикува и маршрута на яхтата. Тя била в района на Сицилия, минала през Месинския залив и се отправила към Неапол и Сардиния (възможно било да плава и в обратна посока - от Сардиния към Сицилия).

 

Като доказателство, че Песков и Навка са били на яхтата, той публикува снимка на дъщерята на спортистката от инстаграм, на която 15-годишната Саша позира по халат с емблемата на Maltese Falcon.

 

След тази публикация момичето махнало от мрежата всичките си снимки, които могат да показват някакво местонахождение. Навални обаче пусна снимки и на дъщерята на самия Песков в интериор, много сходен на този от реклами на яхтата.

 

Още теми от печата гледайте във видеото!