Инцидентът е станал около 2:00 часа тази нощ

 

Двама души загинаха при тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия”. Инцидентът е станал край Чирпан около 2 часа тази нощ. При удара се е запалила газовата уредба и колата изгоряла с хората вътре. 

 

Инцидентът е станал буквално на метри преди ограничителната мантинела на пътния възел на магистрала „Тракия” с Чирпан. Автомобилът излиза от платното, блъска се в стар стълб на билборд, който също е напълно изгорял. Огънят не е пожалил и колоните, на които са поставени указателните табели

 

Сигналът за горящ автомобил на магистралата е подаден в два часа тази сутрин от преминаващ шофьор. На мястото веднага пристигат екипи на полицията и пожарната в Чирпан. 

 

След потушаване на огъня вътре са открити две тела.

 

Тепърва полицаи и следователи ще установяват причините за катастрофата и избухналия след това пожар. Работата им ще бъде затруднена заради напълно унищожената кола. 

 

Изгорелият до неузнаваемост автомобил е откаран в база на пътна помощ в Чирпан. Това, което се знае, е че той е собственост на 38-годишен мъж от София. От полицията смятат, че той е загинал заедно със съпругата си. Ще бъдат направени и ДНК тестове. 

 

През последната година в този участък на пътя са станали най-малко четири тежки катастрофи, за щастие без загинали. Екипите на пътната помощ разказаха, че често прибират автомобили от този участък на магистралата. Обяснението им е, че заради дългия прав участък шофьорите или карата с висока скорост, или заспиват на волана.

 

Репортер: Анна Турлакова