Иван и Кристиян се заканват да си търсят правата в съда

 

След масовия бой по време на мача между юношеските отбори на „Левски” и ЦСКА в понеделник вечерта, във вторник от „Армията” излязоха с остра декларация по случая.

 

Боят започва от трибуните и се пренася и на терена. Заради случилото се срещата от първенството за юноши-старша възраст е прекратена, но само за кратко. Заради боя двама играчи - Иван Ангушев и Кристиян Пешов са с множество контузии. 12 часа след случката екип на Нова се срещна с футболистите.

 

„Голяма група хора дойдоха към мен и баща ми и ни налетяха на бой”, разказа Кристиян. „Опитвайки се да предпазя него и баща му, сложих тялото си като преграда и получих две шишета- едното мина на сантиметри от главата ми, а другото ме уцели”, обясни Иван.

 

Иван и Кристиян се заканват да си търсят правата в съда, а от клуба им заявиха, че случилото се е неприемливо и в разрез с всички нравствени и нормативни закони. Червените питат и дали след такъв инцидент е било нужно мачът да се доиграва. От „Левски” отговарят, че това е решение на съдията. А за сигурността на стадиона се грижели 7 стюарди.

 

Сините отхвърлят обвиненията в декларацията на червените. От „Левски” обясниха още, че боят на снощния мач бил провокиран от родители на част от червените играчи, които били в публиката.