Споделете с нас какво мислите - очакваме ви в страницата на Новините

Най-крупната телефонна измама досега пресякоха полицаи в Първомай на 9 септември. Престъпна група се сдоби с над половин милион лева от 80-годишна жена от Първомай. Новината провокира редица коментари във Facebook страницата на Новините на Нова. Мария Цветанова се пита: „Чудно ми е тези възрастни хора от къде взимат толкова пари?! Иначе дано на никого не се случва да стане жертва на измама”. „Бедните пенсионери”, допълва Пенка Терзиева. Красимира Кирилова обобщава: „Ако разполага с такава сума, трябва да знае какво върши”.

 

Нови шокиращи разкрития за некачествените горива. Инспектори откриха рекордни отклонения в една от големите вериги бензиностанции. Бензин, в който има едва 30% бензин. Цялата партида с горивото менте вече е изтеглена от пазара, а бензиностанцията е затворена. Катя Иванова призовава: „Поне на месеца веднъж да се правят проверки на малките бензиностанции в градовете и от различни проверяващи”.

 

В предаването „Комбина” миналия уикенд експремиерът Пламен Орешарски каза „КОЙ”. „Номинацията на Делян Пеевски за председател на ДАНС не беше мое решение, това беше решение на политическите сили, които формираха кабинета и подкрепяха кабинета и техните лидери Сергей Станишев и Лютви Местан. Съмнявам се дали можех да ги разубедя”, заяви той. Отговорът провокира коментарите ви в социалната мрежа. Venci Weno пише: „Намериш ли отговор на въпроса "Кой", намерил си и онзи, който е взел парите от извършителите”. 

 

Пореден фрапиращ сигнал за полицейско насилие получихме в рубриката „Моята новина”. Ритници и омотаване с тоалетна хартия преди отвеждане с патрулка - това разкрива видеоклипът. „Вместо да пазят границите”, лаконичен е Владимир Георгиев. Елеонора Маринова пък пише: „В България никой няма респект към полицията. Същите тези може да са гонили този минута преди това. Какви бяха тези инструменти? Мен защо никой не ме рита? А същият този колко хора е поставил в безпомощно положение?”. 

 

Опит за селфи вероятно е причината за тежката катастрофа край Сливен, при която загинаха 14-годишно момиче и 18-годишно момче. Това е обяснила на родителите си оцелялата десетокласничка Даяна Димитрова. Светкавицата на телефона блеснала от задната седалка, отклонила вниманието на водача и той е загубил контрол над автомобила. „Тези телефони трябва със строг закон да се забранят в колите”, коментира във Facebook страницата на Новините Мадлен Благоева. А Стефан Василев прогнозира: „Тепърва започват катастрофите със селфи”. 

 

Споделете какво мислите по всички актуални теми от седмицата – очакваме коментарите ви във Facebook страницата на Новините на Нова.