БСП внесе искане за свикване на Консултативен съвет при президента

 

Още по темата

Стартът на предизборната кампания съвпадна с искане за оставка на кабинета. „Атака” настоява правителството да сдаде властта заради мигрантската криза.  

 

Една от причините е разминаването в изказванията на германския канцлер Ангела Меркел и премиера Бойко Борисов. След среща на лидерите на Европейския съюз преди 2 дни Меркел обяви, че страната ни е пожелала да стане „гореща точка” за прием на бежанци. Борисов отрече да е предлагал подобно нещо.  


България е сред най-уязвимите страни, които първи ще пострадат от мигратската вълна, твърдят от "Атака". Страната ни не може да разчита на Европа, защото лидерите ѝ не правят нищо, освен да разпределят квоти, е позицията на националистите.


„Ние виждаме, че това правителство не е в състояние да се справи с тази работа. Какво следва, какъв е изводът, значи трябва друго правителство”, коментира лидерът на „Атака” Волен Сидеров.


„И какво ще стане на предсрочните избори? Ще построим изведнъж огромна ограда, по която ще пуснем електричество? Или ще купим 1000 танка, които ще закараме на турската граница”, попита Янко Янков от ДПС.


По предложението за предсрочни избори „Атака” остават сами. От ГЕРБ заподозряха Сидеров и депутатите му в трупане на политически дивиденти за изборите.


"Когато е кампания, всяка партия търси идентичност и в крайна сметка защо не и по този начин. Аз мисля, че трябва да запазим стабилността на страната”, каза Цвета Караянчева от ГЕРБ.


Искането на „Атака” за заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента има подкрепата на АБВ и БСП. От левицата дори внесоха предложението в деловодството на парламента.


„Когато съгражданите ни са основателно притеснени, българското правителство се държи неадекватно и е на път да предизвика паника”, обясни Атанас Мерджанов от БСП.


„Ако прецени президентът, разбира се, че ще се явя”, обяви министър-председателят Бойко Борисов.


Всички политически сили са категорични в едно, че процесът с бежанската вълна няма да приключи скоро, а последиците от нея ще се задълбочат. Иначе днес депутатите трудно събраха кворум, за да започнат работа. Със закъснение от 15 минути все пак бяха намерени нужните 121 гласа за началото на работния ден.


Повече по темата гледайте във видеото.