Законът за образованието най-сетне беше приет на второ четене

 

Съмнителен пожарогасител отцепи района около Народното събрание и блокира депутатите в сградата на парламента. Междувременно, вътре се бореха да съберат кворум, за да не се провали и днешният пленарен ден. 


Докато депутатите се караха кой прав кой крив в играта на кворуми, присъствието им в сградата беше гарантирано от съмнения за опасност. 

 

Минути след девет охраната на парламента забелязва безпризорния пожарогасител, поставен точно пред паметника на цар Освободител. Полицията отцепи района, спря движението и залости изхода за народните представители. 

 

Част от народните представители директно заподозряха саботаж срещу себе си. При това не за първи път.

 

Искат или не обаче, депутатите се регистрираха. Златните пръсти този път се оказаха на БСП - със своите 16 депутати, които осигуриха кворума. За да се скарат. Отново за закона за образованието. Повод стана неприетото предложение в училище да се изучават престъпленията на комунизма в часовете по история и искането на Патриотите БСП да се извинят за отцепването на българите в Македония. 

 

Така след седмици опити, дълги дебати и с бомбена заплаха, законът за образованието най-сетне беше приет на второ четене.