Близо 200 жени в САЩ са забременели без сексуален контакт

25 британки са родили девствени, след като са заченали чрез ин витро през последните 5 години, сочи статистиката.

 

Жените, които са хетеросексуални и в 20-те си години, са избрали да заченат с ин витро, защото се чувствали готови да бъдат майки, но по различни причини се страхували да правят секс, пише „Индипендънт”, цитиран от БГНЕС.

 

Част от жените се решили на „девствено раждане”, защото все още били в очакване на подходящия партньор, а други, защото се страхували от секса заради „психологически усложнения”.

 

Критиците на това обясниха, че едно дете трябва да расте и да бъде възпитавано в традиционно семейство, но много лекари се срещат с млади жени, които са емоционално и финансово по-стабилни, отколкото във връзка.

 

Лекари обясниха, че нямат правомощия да спират или разубеждават жените, тъй като това се счита само и единствено като личен избор и отговорност.

 

Проучване през 2013 г. показва, че близо 200 жени в САЩ са забременели без сексуален контакт. 31% от тях го направили под целомъдрен предлог, заради който най-често по религиозни причини се обричаш никога да не правиш секс. 28% от родителите на тези момичета признават, че рядко са разговаряли за секс и контрацепция със своите деца.