Една магическа вечер с най-големите хитове на групата и много музикални изненади

Той е един от най-прочутите китаристи на всички времена, автор на класики като “We Will Rock You”, “Under Pressure”, “Who Wants To Live Forever” и “The Show Must Go On”. Тя е една от най-гласовитите певици, покорила Бродуей и Уест Енд. Брайън Мей и Кери Елис са музикален тандем, чийто съвместни проекти превземат сърцата на милиони фенове. 

 

Новото им съвместно турне „One Voice” ще премине и през България на 16 март 2016 г. от 20.00 часа в зала 1 на НДК.

 

Брайън Мей е сред основателите на група Queen. Легендарната британска четворка има безброй хитове, продажбите на албумите и синглите им достигат 300 милиона копия, а през 2001 г. е приета в Залата на славата на рокендрола. Мей е автор на голяма част от хитовете им, за които е отличен с не една и две престижни награди. През 90-те години на ХХ век издава два успешни соло албума, пише и песни за няколко хитови саундтрака. 

 

Кери Елис е английска актриса и певица, известна с ролите си в музикалния театър. Родена и израснала в Съфолк, Елис започва изявите си на сцена още от дете, преди да се присъедини към Laine Theatre Arts на 16-годишна възраст. Певицата прави дебюта си на голяма сцена през 2001 г. с мюзикъла „Моята прекрасна лейди“ в ролята на Илайза Дулитъл. Тя впечатлява музикалните специалисти с поредица от запомнящи се роли в популярни мюзикъли като „Клетниците“, „Оливър!“, „Мис Сайгон“, „Шах“, „Война на световете“, „Котките“ и RENT. Има и успешни изяви в киното и телевизията.

 

Срещата на Брайън Мей и Кери Елис е по време на прослушванията за дебюта на мюзикъла „We Will Rock You” в Лондон. Впечатлен от таланта на Елис, Мей я избира за ролята на Мийт и впоследствие продуцира нейния дебютен албум “Anthems” през 2010 г. Албумът е последван от поредица интимни и акустични концерти на свещи по целия свят. 

 

На 16 март догодина българската публика ще има шанса да види Мей и Елис. Двамата ще представят нови версии на популярни хитове на Queen, Beatles, Kansas, както и техни любими класики, включително и общата им песен “One Voice”. 

 

Концертът на Брайън Мей и Кери Елис ще бъде част от програмата на юбилейния 20-и София Филм Фест. Билетите ще бъдат на цени от 50 до 120 лева и ще са в продажба от 8 октомври, четвъртък.