Няколко полезни съвета как да се държите, когато се запознавате с приятелите на новата ви половинка

Когато се влюбите, целият ви живот се преобръща и единственото, за което мислите, е как да прекарате всеки свободен миг с любимия човек. Рано или късно първоначалната еуфория на чувствата отминава – вие не само ще бъдете принудени да излезете от уютния пашкул, който сте си създали, но и връзката ще бъде подложена на тест от външния свят. 

Първото голямо предизвикателство пред всеки от партньорите е запознанството с приятелите на своята половинка. В този случай голяма роля може да изиграе предварителното разузнаване. Спокойно можете да опознаете приятелите на вашия партньор, още преди да сте запознали с тях. В първия етап на вашата връзка вие споделяте много истории от вашето минало, в които действащи лица са и вашите приятели. Ако слушате внимателно партньора си, можете да си създадете ясна представа каква е компанията, в която се движи, и кой каква роля има в неговия живот.

Когато ви представи на приятелите си, трябва да се подготвите, че вероятно ще станете обект на дребни провокации и шеги, с които те ще искат да разберат каква е истинската ви същност. Така че въоръжете се с добронамереност и изтупайте остроумието и чувството си за хумор от праха. Две основни неща интересуват приятелите на вашата половинка – дали вие сте човекът, който ще го направи щастлив, първо, и второ – дали ще промените живота му до такава степен, че заради вас да спре да общува с тях. Техните страхове са напълно оправдани. Учени социолози и психолози са установили, че в резултат на започване на нова връзка всеки от партньорите прекъсва отношения средно с двама души от близкия си приятелски кръг.

Не пренебрегвайте този факт, когато дойде вашият ред да представите партньора си на приятелите ви. Вие с нетърпение ще очаквате да чуете мнението на вашите близки за половинката ви, но в тази ситуация е важно да запазите своята обективност и да имате предвид, че всеки от тях ще оценява любимия ви човек според неговия идеал за партньор. Вашата задача при подобна среща е и ясно да демонстрирате, че новата ви връзка няма да застраши отношенията с приятелите ви. Вашата ролята при представянето на любимия човек в компанията е на балансиран модератор, който да зададе правилата на отношения помежду им, като накара и двете страни да се чувстват комфортно. До голяма степен от това зависи дали приятелите ви ще приемат вашата половинка и как тя ще се впише в новата среда.

Ако всичко мине добре и всеки от вас се справи със своята роля, много скоро ще се впишете в компанията на партньора си така, сякаш сте били част от нея от самото начало. Само не си мислете, че ако успешно преминете през запознанството с приятелите на партньора ви, всички препятствия  пред съвместното ви щастие са изчезнали. Защото предстои запознанството с родителите. Но дотогава има време и вие заслужено може да си поемете дъх.

Във видеото тук може да видите какво се случи, когато новата приятелка на Боби се запозна със съквартирантите му в най-веселата квартира в риалити сериала за живота в големия град „София – Ден и Нощ” по Нова.

Снимка: БГНЕС