Нападението е извършено в столичния квартал "Кръстова вада"

 

Опит за атентат срещу Алексей Петров беше извършен в столичния квартал "Кръстова вада" в четвъртък сутрин. По колата на бизнесмена е стреляно с два гранатомета.

 

Сигналът за нападението е подаден на телефон 112 от охраната на Петров малко преди 9.00 ч.

 

Няма информация за пострадали.

 

 

В момента върви операция по издирването на двама души и червен автомобил - "Опел Астра", от който се предполага, че е стреляно.

 

Къщата на бившата барета се намира в близост до мястото на нападението.

 

Зрители на Нова съобщиха, че са чули две силни експлозии в района.

 

Видео: БГНЕС

 

Пред Нова Алексей Петров заяви, че не е получавал заплахи и нямал подозрения за готвен срещу него атентат. Не смятал, че причина за нападението са бизнес делата му.

 

Междувременно Софийска градска прокуратура започна разследване за стрелбата срещу Петров. Извършва се оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели. Назначена е балистична експертиза. Извършителят на престъплението се издирва.

 

Припомняме, че Алексей Петров, заедно с петима души, е обвинен в ръководене на престъпна банда за рекет и изнудване. Делото вървя няколко години в Софийския градски съд и беше прекратено, след като съдия-докладчикът по него Румяна Ченалова също се оказа обект на разследване за престъпление по служба. Това е вторият опит за покушение срещу Петров. Първият беше извършен на 15 август 2002 г. Пред басейна „Спартак“ в София неизвестни откриха стрелба срещу бившата барета, докато той излизал от офиса си. Петров беше прострелян в гърдите и крака.