Новината отекна в парламента и предизвика различни коментари

 

Неуспешният атентат срещу Алексей Петров взриви общественото мнение, три дни преди втория тур на изборите. Новината отекна в парламента и предизвика различни коментари - от завръщане в мутренските времена, през призиви случилото се да не се политизира, та до подозрения, че то служи за прикритие на злоупотребите около местните избори.

 

С уговорката, че няма достатъчно информация, за да коментират, политиците всъщност коментираха и под една или друга форма обвързаха случилото се с оценките си за изборите. „Отклонява се вниманието от най-големия въпрос: „Как се провеждат избори в България?”.  Това са най-нечестните избори и явно това трябва да остане на втори план”, коментира председателят на БСП Михаил Миков. 

 

 „Този случай не трябва да повлияе на свободната воля на българските граждани и не трябва да се  използва за тяснопартийни интереси”, заяви председателят на ДПС Лютви Местан. Всеки предложи свой прочит на опита за покушение срещу Алексей Петров.  „Това, което се случва, връща България в мутренските времена”, коментира Михаил Миков. 

 

 „Това е въпрос на предозиране на наркотика. Повечето са надрусани, когато правят престъпления” , смята съпредседателят на Патриотите Валери Симеонов.  За разлика от гневната опозиция обаче, партньорът на властта предпочете да не вади от атентата заключения за качеството на управлението. „Отвратително е, че това става в България в 21 век, но мога да ви информирам, че такива работи стават и във Великобритания”, каза още Симеонов. Никой от управляващите ГЕРБ и Реформаторски блок не пожела да сподели своята позиция за атентата.