Започна тазгодишното издание на "Киномания"

 

 

Започна тазгодишното издание на "Киномания". През  следващите две седмици фестивалът ще зарадва киноманите с най-чаканите филмови премиери на годината. 

 

Най-обичаното киносъбитие у нас по традиция ще стартира с български филм. Тази година това е черно-бялата лента "Каръци" на режисьора Ивайло Христов. Филмът има 5 награди "Златна роза" и редица отличия от няколко международни фестивала. 

 

До 29-ти ноември "Киномания" ще покаже 60 селектирани заглавия, събиращи най-доброто от световното кино за изминалата година. Премиерата си ще направят и родни филма.

 

 

Филм на „Лента” ще е част от фестивала ‘Киномания’. Новият филм на Уди Алън – "Почти нормален", с Хоакин Финикс и Ема Стоун в главните роли, ще има своята специална предпремиера в рамките на фестивала. Прожекцията е на 19 ноември, от 19 ч. в зала 1 на НДК. Филмът ще се разпространява и в кината от 27 ноември.


 
„Лента” е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. Компанията вече представи на българските зрители селекция от изключителни холивудски заглавия, а oт 27 ноември в киносалоните ни очакват премиерата на новотo заглавие на легендарния режисьор Уди Алън – „Почти нормален”, както и комедията с участието на Оливия Уайлд – „Тиха нощ, луда нощ”.