Над 60 униформени следят за реда пред сградата

Волен Сидеров пристигна в Столичното следствие, посрещнат от група симпатизанти, дошли пред сградата. Над 60 униформени от различни полицейски сили следят за реда пред Следствието. А Сидеров се обърна към симпатизантите си с думите: "Диктатурата на Борисов и на Цацаров ще падне съвсем скоро. Тя ще падне и от този ден нататък, защото преля чашата и под натиска на външни фактори. Съвсем скоро ще имаме геополитически земетръс и те ще загубят властта. Тогава ще дойде денят на възмездието".

 

Припомняме, че Волен Сидеров и заместникът му Денислав Чуколов бяха призовани в Столичното следствие, за ди им бъдат повдигнати обвинения за хулиганство. Обвиненията са заради нахлуването в НАТФИЗ в нощта на първия тур на местните избори. За това престъпление законът предвижда до пет години затвор.

 

На Сидеров ще бъде повдигнато и друго обвинение - за принуда. То е заради действията му, насочени срещу студентка от Театралната академия. Лидерът на „Атака” извил китките на момичето, за да пусне телефона, с който го снимала. За това престъпление Сидеров може да получи наказание от 6 години лишаване от свобода. Като обвиняем е привлечен и мъжът, ударил Сидеров в изборната нощ.

 

Народното събрание даде разрешение за задържането им, а междувременно двамата се отказаха от имунитета си.