Отговора в обзорното предаване на „Разследване” тази вечер веднага след централната емисия на Новините на Нова

Разследващите журналисти на Нова Марин Николов и Васил Иванов правят обобщението на резултатите след репортажите им през 2015-а тази вечер в предаването „Разследване” веднага след централната емисия на Новините на Нова. Двамата се добраха до десетки скандални случаи през тази година и признават, че държавате може да се абонира за рубриката „Пълен абсурд” на колегата им Румен Бахов.

Особен зрителски интерес предизвика репортажът на Васил Иванов за изключително скъпите служебни коли, които купуват кметове дори и в бедни общини. Изненадващ е фактът, че почти всички кметове, показани в репортажа бяха преизбрани на местните избори тази година.

„Репортажът показва колко е абсурден Закона за обществените поръчки в България”, сподели Васил Иванов в „Събуди се”.

Марин Иванов пък разкри едно явление, което е добило широко разпространение по цял свят, но е ново за България – екорекета. Псевдоеколози изнудват бизнеса, завеждайки дела, блокиращи проекти с извинението, че са вредни за околната среда.

„Прокуратурата образува досъдебно производство срещу тези псевдоеколози. В повечето случаи се стига дотук и оттам нататък следва едно чакане. Но както казва Ицо Хазарта: „Ако искате бърз резултат от труда си, мийте чинии”, сподели Марин Николов в „Събуди се”. 

Друго нашумяло разследване на Марин Николов показа как се въртят далавери с европейските субсидии за тютюнопроизводителите и хора, които не отглеждат тютюн получават пари.

Какво се случи след тези и други скандални репортажи на Васил Иванов и Марин Николов, гледайте в „Разследване” тази вечер веднага след централната емисия на Новините на Нова.