Не беше познат, не беше ярка личност, коментира бившият шеф на отдел „Убийства” Ботьо Ботев

 

„Около Жоро Илиев имаше много хора. Аз лично съм комуникирал с него, имам информация. Но тази въпросна личност, известна в тези среди като Васо Дебелия, тя не беше позната, не е била ярка личност, която се откроява на фона на онова, което се извършваше и ставаше в онези години. Беше някъде съвсем в периферията”. Това заяви в предаването „Събуди се” полк. Ботьо Ботев, бивш шеф на отдел „Убийства”, който коментира убийството на бизнесмена Веселин Стоименов

 

По думите му по времето на ВИС-2 Стоименов не е бил съвсем известен.  

 

„Поемал е обекти, работил е обекти, но е бил съвсем в периферията на нещата”, заяви Ботьо Ботев. 

 

Той обясни, че тези обекти, които е управлявал, не са били негова лична собственост, а на хора, които седят на заден план. 

 

До известна степен се знае кои са. Докато Жоро Илиев беше жив, всичко е минавало през неговите ръце. След това нещата се поеха от доста интересни личност”, коментира бившият разузнавач. 

 

Според него е прекалено рано е да се правят изводи за убийството и нищо не може да бъде изключено на този етап. 

 

„Работата по един такъв случай е много трудна, това е огромна работа. Всяко едно убийство, дори и най-обикновеното, понякога се оказва изключително трудно за разкриване”, коментира Ботьо Ботев. Имало е обаче една доста прецизна подготовка на убийството. 

 

Повече гледайте във видеото!