Двамата родители искат жилище и работа, за да се грижат за детето си

 

Първо бебе в приюта за бездомни в Бургас. Двамата родители на малкия Никола, който в момента е оставен за временна грижа в „Дом майка и дете”, искат жилище и работа, за да се грижат за детето си.


От любовта не може да избяга никой. В това се убеждават от личен опит бездомните бургазлии Димитър и Ангелина. Той е на 45 години, тя на 25. И двамата са на улицата, но не са клошари. Всяко лято имат сезонна работа, през зимата обаче е по-трудно.


Запознава ги именно студът в общинския приют за бездомни в Бургас. Тогава и двамата работят, имат квартира, но два месеца преди раждането на Никола, са изхвърлени на улицата.Нямат достатъчно пари за нов наем.


„И когато научат в какво положение си, всеки първо гледа малко или много, по български, да те използва. Абе той няма къде да мърда, ще работи... И ти дават едни 350 - 400 лева заплата, с които взимаш квартира. Остават ти едни пари, с които колкото да преживяваш за храна”, разказва Димитър.


„Два месеца изкарах пред болницата на пейка.”, разказва Ангелина.


Въпреки това, когато на 2 октомври Никола се ражда, тежи цели 5 килограма. Оставят го в „Дом майка и дете”, за да не е на улицата с тях.


Митко и Ангелина са категорични, че бебето е било планирано и ще се борят, за да си го върнат. От общината са поели ангажимент да им помогнат. Ако всичко се подреди по план, Митко и Ангелина ще могат отново да се радват на рожбата си около Великден.


Репортер: Цеца Алексова