Над 30 сантиметра сняг натрупа в София

 

"Обстановката в София е усложнена. Първата ни задача е да осигурим движението на градския транспорт. В момента цялата налична техника е на терен". Това заяви за "Събуди се" столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

 

Тя уточни, че по-малките улици ще бъдат почистени, след като спре снеговалежът. Същевременно, кметът призова гражданите да почистят пространствата пред домовете и магазините си. 

 

Снеговалежът в столицата продължи и през нощта. Снежната покривка е над 30 сантиметра. 

 

Столичните власти уверяват, че снегопочистващата техника работи. При необходимост днес може да се спира движението в отделни участъци, за да бъдат почистени.  

 

27-е областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

 

 

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да предвидят повече време за път и да се въздържат от пътуване в районите с оранжев и жълт код, ако това не е наложително.

 

Поройният дъжд в Кирковско активира свлачища, а микроязовирите са пълни, съобщиха от общината. В няколко населени места в общината електрозахранването е прекъснато.

 

Ситуацията в Пловдив се усложни заради обилния снеговалеж.  На места по улиците и булевардите има дебела снежна покривка, както и паднали клони от  дървета.