Всички третокласни пътища в община Русе са затворени за почистване

Видео: БГНЕС

 

В Община Русе са затворени всички третокласни пътища за почистване. Без ток са населените места Мартен, Сандрово, Семереджиево, Тетово, Хотанца, Червена вода, Долапите и ДЗС. Вода няма в Долапите и Тетово. Мобилните телефони работят частично и със затруднение. Това съобщиха от Областна администрация-Русе.

 

В Община Бяла всички пътища се почистват и са проходими при зимни условия. Без ток са селата Босилковци, Ботров, Дряновец и Стърмен. Вода няма в село Дряновец. Поради липса на телефонна връзка в селата Бистренци, Копривец, Лом-Черковна, Пейчиново, Полско Косово и Пет кладенци, не може да се получи информация. В Община Борово всички пътища се почистват и са проходими при зимни условия. Ток и вода има в селата Горно Абланово, Батин и Екзарх Йосиф. Мобилните телефони работят частично и със затруднение.

 

В Община Ценово всички пътища се почистват и са проходими при зимни условия. Затворено е движението в отсечките Пиперково-Новград и Караманово-Вардим. В цялата община няма ток, но вода има във всички населени места. Мобилните телефони работят частично и със затруднение.

 

В Община Две могили е обявено бедствено положение, като всички пътища остават затворени, поради снегонавявания. В цялата община няма ток, а с. Помен е без вода. Мобилните телефони работят частично и със затруднение. В цялата Община Иваново няма ток, с изключение на Щръклево, Тръстеник и половината Пиргово. Телефоните на операторите не работят. Пътната мрежа до Глоджево и Писанец в Община Ветово не е почистена. Без ток са Вятово и Писанец. Населени места без вода няма. Телефонните оператори работят.

 

Пътищата в Община Сливо поле се почистват, като затруднено е движението по направление Борисово-Черешово. В цялата община има вода и ток. Мобилните телефони работят частично и със затруднение.

 

Продължават да бъдат затворени за движение на моторни превозни средства над 12 тона пътищата от Републиканската пътна мрежа на територията на областта. Затворени за всички превозни средства към настоящия момент са път I-5 Русе – Бяла – Велико Търново, I-2 Русе-Разград- Варна и направлението Русе – Кубрат. Екипите на енергоснабдяване работят с подкрепата на автомобили от поделението на Българската армия в стремежа си да отстранят максимално количество аварии по мрежата ниско напрежение.