Поет и преводач са победители в гласуването

 

Кой са най-красивите българи за 2015 година? Това са Илиян Любомиров и Ева Кънева. Те са далеч от клишето за Мис и Мистър – тя е преводач, а той - поет.

 

Класацията за най-красиви българи се провежда за осма поредна година и изборът се прави с гласуване онлайн. През 2010 година като най-красиви са избрани Радина Кърджилова и Юлиян Вергов, Асен Блатечки и Преслава пък са победителите от 2011-а. Най-красиви през 2012 година са Никол Станкулова и Орлин Павлов, Стела Ангелова и Борис Георгиев за 2013-а, а Албена Денкова и Григор Димитров - за 2014-а.

 

И сред всички тези популярни личности се нареждат Ева и Илиян - двама млади хора, които не са свикнали да са под прожекторите. 

 

Другите красиви мъже в България, освен Илиян, са актьорът Станимир Гъмов, диджеят Мартен Роберто и продуцентът Магардич Халваджиян. Ева пък се нарежда сред актрисите Алекс Сърчаджиева, Ернестина Шинова, водещата на „На кафе” Гала, кметът на София Йорданка Фандъкова и „Мис България 2015” Марина Войкова.

 

Освен с писане, Илиян се занимава и със създаването на „Академия за писане”, която ще стартира през март. Ева пък, освен че превежда хиляди страници годишно, има две престижни награди за своите работи и е щастливо омъжена. Очаква първото си дете.

 

Репортер: Василена Гръбчева