Реакцията на бившата номер 1 е заради положителната допинг проба на рускинята

Бившата номер 1 в света Дженифър Каприати призова Мария Шарапова да бъде лишена от всичките си титли, ден след като рускинята призна, че е дала положителна допинг проба.

Още по темата

 

Шарапова е дала положителна проба на допинг контрол на Откритото първенство на Австралия по тенис. На специална пресконференция тя съобщи, че в допинг пробата ѝ е открит забранения препарат мелдонин. Пред журналистите в Лос Анджелис тя каза, че преди седмица е получила писмо от Международната федерация по тенис, в което се съобщава за положителната ѝ допинг проба.

 

Шарапова обясни, че взема това вещество от 2006 г., но препаратът е добавен в забранителния списък тази година, а тя не е проверила в актуализираната версия на списъка, преди да вземе лекарството.

 

Междувременно спонсорът ѝ "Nike" обяви, че прекратява договора си с тенисистката. 

 

"Съжалявам за Маша и се надявам, че ще я видим отново на корта. Маша има изключително тежък график и пътува от турнир на турнир. Хората от нейния екип трябва да се грижат за тези неща", заяви спортният министър на Русия Витали Мутко, цитиран от БГНЕС.

 

Спортният министър изрази притеснения, че още руски атлети ще „изгорят” заради въпросната субстанция. "За съжаление, мисля, че ще има още подобни случаи с това лекарство", каза Мутко, който вече е извикал на спешна среща ръководителите на спортните федерации в страната.