Алпинист-веган и морски пътешественик са участниците в новия уникален проект на предаването

 

Предаването „На кафе” започва уникален проект, в рамките на който ще проследи околосветско пътешествие с яхта и изкачване на 10-ия по височина връх на планетата от алпинист-веган.


В ефира на „Здравей, България” водещата Гала каза, че „Покори света с „На кафе” започва в понеделник с преки връзки от Непал и Италия.


В южноазиатската страна е веганът Атанас Скатов, който си е поставил за цел да изкачи 14-те осемхилядника без да консумира никакви хранителни продукти от животински произход. От Непал той ще поеме към връх Анапурна в Хималаите, висок 8091 метра.


Другият авантюрист, участник в уникалния за българския ефир проект, е Иван Димов. Той тръгва на околосветско пътешествие с яхта, дълга само 5,5 метра. Така приключенецът ще опита да постави два световни рекорда – за обиколка на световния океан с най-малкия плавателен съд и за най-кратко време на подобно пътешествие.


Екипът на „На кафе” ще прави зрителите съпричастни с най-хубавите и най-трудните моменти на двамата смели мъже по пътя към осъществяването на мечтите им.