Засега не се знае как са попаднали ключовете на автомобила в момичетата

 

„Води се досъдебно производство. Установяват се причините, довели до катастрофата. По първоначални данни 17-годишното момиче без книжка е управлявало автомобила, но тепърва ще се изяснява ситуацията”, обясни за „Здравей, България” инспектор Теодор Тодоров, комисар в сектор КАТ-„Пътна полиция” в Търговище.


„Автомобилът наистина се ползва от една охранителна фирма в Търговище, като колите на тази фирма са държани на паркинг до една от бензиностанциите в града”, добави инспектор Теодор Тодоров.

Още по темата

 

Засега от полицията не могат да кажат каква е била връзката между момичетата и собственика на охранителната фирма, чиято собственост е катастрофиралата кола.


Има някакви насоки как са попаднали ключовете на автомобила в момичетата. Но не можем да кажем категорично дали собственикът на фирмата е дал ключовете на колата на момичетата. А какви са техните взаимоотношенияа, тепърва се изяснява”, добави Теодор Тодоров.


Припомняме, че непълнолетно момиче без книжка седна зад волана и заби чужда кола в крайпътно дърво. Историята е с адрес град Попово. Присъствието на Калина на мястото на водача за жалост отне човешки живот - на 19-годишно момиче пътувало на задната седалка.

 

Неправоспособната шофьорка е в болница, без опасност за живота, заедно с още едно момиче пътувало в автомобила до нея-19-годишната Нигрет.


В хирургичното интензивно отделение на болницата в Търговище са оцелелите - Нигрет на 19 години и Калина Пенчева - 17- годишното момиче, шофирало лекия автомобил. Инцидентът е станал около 22.30 ч. вечерта на десен завой от пътя преди поповското село Светлен.

 

След зверския сблъсък, колата се преобръща няколко пъти и задницата ѝ спира в крайпътно дърво. Момичето пътувало на задната седалка загива на място.


Родителите на оцелелите момичета си прехвърляха през целия ден отговорността за това кой е шофирал автомобила.


„Водачът на автомобилът е неправоспособен, но все още текат следствените действия за установяване с категоричност кой е водачът”, коментира Ивелин Христов - началник на РПУ – Попово.


Калина Пенчева, за която се твърди, че е карала колата, е в по-тежко състояние след инцидента, но без опасност за живота.


„Една от двете е с комоцио, а другата е с мозъчно сътресение, счупени ребра и контузия на белия дроб”, заяви д-р Иван Славчев, дежурен в хирургично отделение.


Не е ясно още кой е дал ключовете за автомобила на неправоспособната водачка и каква е била целта на пътуването. 


Родителите на починалото момиче са уведомени. Те са разделени и не живеят в България. 

 

Репортер: Мартин Георгиев