Актрисата издъхнала в съня си

Аткрисата Дорис Робъртс, позната на зрителите с ролята на вечно бъркащата се в живота на синовете си Мари Бароун в хитовия телевизионен сериал "Всички обичат Реймънд", е починала на 90-годишна възраст. Робъртс е починала в неделя в съня си. Причината за смъртта ѝ не се посочва. Актрисата е била в добро здраве и до последно е била активна, съобщава говорителката Джанет Дейли. 

 

Дорис Робъртс е родена на 4 ноември 1925 г. в Сейнт Луис, Мисури. Първите 20 години от кариерата ѝ преминават на Бродуей, преди актрисата да се ориентира към телевизията и киното. Робъртс има 11 номинации за наградите "Еми". Печелила е най-престижното телевизионно отличие пет пъти, четири от които за превъплъщението си в образа на Мари Бароун в сериала "Всички обичат Реймънд" (1996-2005). Самата тя определя тази своя роля като върхово постижение в кариерата си. 

 

В хитовата поредица Робъртс си партнира с Рей Романо, Патриша Хийтън, Брад Гарет. Екранният ѝ съпруг Франк (Питър Бойл) почина през 2006 г. 

 

"Дорис Робъртс притежаваше енергия и дух, които ме възхищаваха. Тя никога не се спираше, независимо дали се занимаваше с многобройните си благотворителни дела или просто наставляваше някой млад комик, опитващ се да пробие като актьор. Всичко това тя правеше с огромна любов към живота и хората", казва актьорът Рей Романо. 

 

"С нея си отиде една цяла епоха. Моята чудесна телевизионна свекърва - и враг в сериала, беше завършен професионалист, от когото съм научила много", казва екранната ѝ снаха Дебра, актрисата Патриша Хийтън. 

 

В посланието си в Тwitter създателят на сериала "Всички обичат Реймънд" Фил Розентал нарича Дорис Робъртс "чудесна, забавна и незабравима актриса и приятелка". 

 

В изявлението, направено от телевизия Си Би Ес по повод кончината ѝ, се посочва, че Дорис Робъртс е озарявала всяко помещение, в което се намира, с несравнимата си комбинация от енергия, хумор, топлота и малко твърдост.