Двубоят на българина срещу Дерек Чисора продължи пълните 12 рунда

 

Кубрат Пулев е новият европейски шампион по бокс в тежка категория. Кобрата победи британеца Дерек Чисора в тежък 12-рундов мач.


Пред хилядна публика и мощна българска подкрепа излезе бъдещия европейски шампион в тежка категорияя. За да се изправи в титаничен сблъсък с едно от лошите момчета на английския бокс - Дерек Чисора.

 

 

Кубрат превъзхождаше съперника си почти през целия мач. Критично за българина стана в 9-ия рунд, когато Чисора успя да реализира няколко много силни и точни удара. Но Кобрата удържа атаката и реално мачът вече беше негов. Чисора беше тотално изморен.


Шокиращо за цялата публика един от двамата съдии отсъди победа за Чисора, но в крайна сметка с два на един гласа Кобрата грабна пояса.

 

 

Кубрат Пулев и съперникът му Дерек Чисора изиграха пълни 12 рунда на ожесточения двобой в Хамбург. В крайна сметка Кобрата победи с 2:1 съдийски гласа.

 

Изключително висока оценка българинът получи дори и от световния шампион, който гледа мача на живо в залата в Хамбург.


„Страхотен мач се получи - мисля, че и за двамата. Аз лично се наслаждавах много. Вижте, гласът ми го няма. Трябва да се бия първо с Владимир. Тоест, има да "изпържа" малко по-голяма риба, а след това ще видим. Надявам се”, казва Тайсън Фюри, световен шампион по бокс.


Кобрата признава, че е допуснал грешки и в този мач и 9-тият рунд е бил критичен за него.

 

 

Първият рефер даде 116:112 удара в полза на Кубрат. Вторият обаче отсъди в полза на Чисора - 115:113. Но решението на третия съдия също бе в полза на Кобрата - 118:110 удара.

 

 

Спечелих с добрата защита, с концентрацията, с дисциплинираната игра“, каза Кобрата пред камерата на Нова минути, след като главният съдия вдигна ръката му като победител в двубоя.


Искам да кажа едно голямо „Благодаря!“ на българите“, допълни българският боксьор.

 

Дерек Чисора заяви, че е готов за реванш по всяко време.

 

 

 

 

ДВУБОЯТ ПО РУНДОВЕ

 

Секунди след началото на двубоя Кобрата пласира първи тежък удар с точен десен прав. Последва и дясно кроше.

 

 

Първият рунд приключи с хубав ляв прав на Пулев.


Във втората част българинът пласира няколко добри удара, а британецът нанесе добро дясно кроше.


Кубрат демонстрира добър арсенал от удари в третия рунд, а съперникът му леко забави темпото.


Той обаче започна с атака четвъртия рунд. Реферът направи няколко устни забележки на британеца, че влиза в клинч. След това Чисора пласира силно дясно кроше срещу Кобрата. Българинът обаче отвърна с яростна атака до края на ринга.


В началото на петия рунд видяхме дясно кроше за Дерек Чисора, последвано от няколко тежки удара от Кобрата. 


В шестата част Пулев показа, че е ухапан при схватка с Чисора. Българинът пласира добър десен прав, а по-късно и две десни крошета.

 


Седмият рунд стартира с нов бърз клинч между двамата съперници. Последва хубаво дясно кроше за Кобрата.


Началото на осмата част беше белязано от разправия на Чисора с рефера, който направи забележка за нечисти удари.


Деветия рунд Чисора започна доста активно и нанесе няколко тежки удара на българина.
Ролите на двамата боксьори сякаш се размениха в началото на десетия рунд, а в залата се чуха възгласи "Кобра, Кобра" в подкрепа на българина.

 

Рунд номер 12 беше белязан от доминацията на българина. Пулев демонстрира по-добра кондиция и изглеждаше значително по-свеж от противника си. 

 

След края на мача Чисора бе откаран с линейка в болница, защото дясното му око прокървила. Британецът не присъства на официалната пресконференция след срещата.