Теглим средно 700 лв. за ремонт, здраве и образование

70 на сто от българите нямат никакви спестявания, а почти половината нашенци теглят бърз кредит поне два пъти в годината. Това показва проучване на международна компания, специализирана в предоставянето на заеми.

Според данните у нас всеки четвърти се притеснява, че може да остане без работа. Причина за това е, че хората масово нямат заделени пари, информира в. „Новинар”.

„В България безработицата сега е на много истински нива, но клиентите се притесняват, че ако в бъдеще загубят работата си, няма да имат средства, на които да разчитат. 70 процента от българите нямат никакви спестявания. Този процент е висок и в Румъния, и в Унгария и е много по-висок от средното за Европа”, обясняват експертите.

Другите резултати от анкетата показват, че въпреки страховете си нашенецът мисли положително за бъдещото си финансово състояние. Българите заедно с румънците са по-оптимистично настроени спрямо средното за Европа във връзка с паричното си положение. 60 на сто от хората у нас вярват, че финансовото им състояние ще се подобри през следващата година.

Целия преглед на печата гледайте във видеото.