Искам двойно да дам на учителите, и на докторите искам да дам, заяви премиерът

„За да се говори за увеличение на учителските заплати, трябва да дойде краят на годината и да се видят всички баланси. По средата на годината не се говори това нещо. Не е говорено с нас на тази тема”. Това коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Димово.

По темата

„С министъра на финансите Владислав Горанов винаги сме искали да се дава повече за образование, здравеопазване“, допълни министър-председателят.  „Кой не иска да даде повече за учителите? Аз искам двойно да им дам. Искам и на докторите двойно да дам, и на полиците искам да дам“, коментира още Борисов.

„Винаги съм бил против да се противопоставят различни съсловия – полицаи, лекари, учители, пожарникари, артисти. Всички в своята сфера са изключително важни за обществото”, заяви Борисов.  

Според него анонсираното от министъра на образованието увеличение на учителските заплати може да бъде прието като добро пожелание.  Министър-председателят увери, че ще бъдат положени всички усилия и ще се търсят варианти, но сега не е моментът да се коментира тази тема.