Контролите на ЦСКА в Австрия, стартът на европейската кампания на Берое и Славия, оспорвани състезания във Формула 1 и последните боксови квалификации преди Рио – пряко по Diema Sport и Diema Sport 2

Нова Броудкастинг Груп придоби правата за приятелските срещи, които ПФК ЦСКА 1948 АД ще изиграе по време на подготвителния си лагер в Австрия. Четирите двубоя ще бъдат излъчени директно в каналите на Diema Extra – Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество. Кулминацията е контролата срещу трикратния носител на Европейската купа Интер Милано, с която турнето на „Червените” ще завърши на 14 юли. Първият мач на 3 юли, неделя, срещу германския Вюрцбургер Кикерс – ще бъде показан по Diema Sport от 17.30 ч. На австрийска земя ПФК ЦСКА 1948 АД ще играе още с руския ФК Краснодар в четвъртък, 7 юли, от 19.15 ч. по Diema Sport 2 и с украинския колос Динамо Киев в неделя, 10 юли, от 18.00 ч. по Diema Sport 2. Журналистът Мирослав Арабаджиев ще влезе в ролята на коментатор и репортер, за да проследи срещите в полите на Алпите.

Но преди това Нова Броудкастинг Груп ще постави началото на новия състезателен футболен сезон. Медийната група вече осигури на зрителите на Diema Sport и Diema Sport 2 достъп до старта на българските отбори в турнира УЕФА Лига Европа, придобивайки правата за домакинските мачове на Берое и Славия от първия квалификационен кръг на надпреварата. „Белите” се завръщат на европейската сцена след 20-годишно отсъствие и ще се изправят срещу полския Заглембе Любин. Мачът е в четвъртък, 30 юни, и ще бъде излъчен пряко по Diema Sport от 19.30 ч. Час по-късно и Берое стартира евроучастието си в Стара Загора – срещу босненския Радник Биелина. Футболните фенове ще могат да проследят и този мач директно по Diema Sport 2. Нова Броудкастинг Груп работи усилено, за да осигури на своите зрители и ответните двубои на българските представители в този кръг на турнира.
 
Богат на традиции, история и медали, българският бокс получава последен шанс да увеличи участниците си на олимпийските игри в Рио де Жанейро през август. Квалификационният цикъл завършва с турнир във Венецуела от 3 юли до 8 юли, а Нова Броудкастинг Груп ще го поднесе на зрителите си в пълната му цялост. Към единствената при мъжете квота на Даниел Асенов България може да добави само при успешно представяне на някой от своите участници, измежду които засега сигурни са ветеранът Спас Генов и амбициозният Арман Хакобян. Diema Sport 2 ще излъчва вълнуващите и важни двубои във Варгас всяка състезателна вечер от 18.00 и 22.00 ч. 

През юли каналите Diema Sport и Diema Sport 2 ще излъчат и четири състезания от надпреварата във Формула 1 – за голямата награда на Австрия (1-3 юли), на Великобритания (8-10 юли), на Унгария (22-24 юли) и на Германия (29-31 юли). Нова Броудкастинг Груп притежава правата за телевизионно излъчване на всеки детайл от кръговете във Формула 1 – свободните тренировки, квалификациите за място и състезанията до края на 2019 г.

Всички тези интересни спортни събития ще могат да бъдат проследени на живо и онлайн на Gong Play, като ще бъдат отразени и със специални репортажи в Gong.bg.
 
Новите атрактивни спортни предложения са поредното доказателство, че разнообразното и първокласно спортно съдържание имат своето естествено място в каналите на Нова Броудкастинг Груп. Лято 2016 ще премине под знака на футбола в ефира на Нова Броудкастинг Груп, защото в допълнение към мачовете от Европейското първенство по футбол, двубоите на Лудогорец, ПФК ЦСКА 1948 АД, Берое и Славия, през юли ще продължи и с излъчването на Първа професионална лига на българското първенство.