Габриела Петрова не успя да преодолее квалификациите в тройния скок

Спортист номер едно на България за миналата година Габриела Петрова рано прекрати участието си на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Тя не успя да преодолее квалификациите в тройния скок и е аут след само три опита на стадиона в Бразилия. Крайното ѝ класиране е 22-о място, предаде Gong.bg.
 
Тя направи три опита в пресявките, като първият от тях беше фаул. Вторият беше 13,50 метра, докато третият ѝ беше най-добрият в това състезание. В него тя преодоля 13,92 метра, но това не се оказа достатъчно да се класира за финалната част на надпреварата. 
 
По темата
Успокоителното за Петрова е поне, че с този резултат подобри най-силното си постижение в рамките на този сезон. С отпадането си в този старт, участието ѝ в Рио приключва. Резултатите на първите 12, които намериха място на финалите, са над 14 метра.
 
Само трима минаха квалификационната норма от 14,30 метра. Така 12-ицата ще бъде попълнена според най-добрите резултати в квалификацията. Финалното състезание е след 3:00 часа полунощ в събота срещу неделя. 
 
Повече спортни новини четете на Gong.bg
 
 
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си