Трасето ще бъде пуснато изцяло за движение на 14 септември

Днес пускат транзитното движение по участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път. Това стана ясно по време на направената инспекция за напредъка при изграждането на обекта от премиера Бойко Борисов, регионалния министър Лиляна Павлова и председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

Има готовност за завършване и пускане на обекта в експлоатация на 14 септември. Павлова обясни, че движението ще бъде пуснато по новия мост двупосочно в едното платно, с което още от днес ще се облекчи трафикът по Околовръстното шосе и Западната дъга и така ще се улесни включването към Северната скоростна тангента.

„Работата ни е да направим всички транзити, които минават около София, за да отпушим „тапите“ в града”, подчерта премиерът.

Той обясни, че новото трасе ще осигури транзитна връзка между магистралите „Люлин“, „Струма“, Хемус“ и „Тракия“ и към направлението в посока Белград.

Регионалният министър напомни, че втората фаза на Западната дъга е проект, който започна в края на миналата година по старата оперативна програма на стойност 102 млн. лв. Участъкът е с дължина почти 6 км и включва много сложни съоръжения – три големи пътни възела от готовия пътен възел на три нива на бул. „Сливница“, където е краят на участък 1, до връзката със Северна скоростна тангента, и четири тежки съоръжения.