В нея има 100 изключително лютиви чушки

Кулинар от Великобритания е изгубил слуха си за кратко, след като е опитал "Юфката на смъртта", пише в. "Дейли мирър", цитиран от БТА.

22-годишният кулинар и влогър от Лондон Бен Сумадивира е бил на посещение в родината си - Индонезия. В малък ресторант в столицата Джакарта той е решил да изпробва "Юфката на смъртта" - нудълс, гарнирани със 100 стрити люти чушки от сорта "Птиче око".

Всяка индивидуална чушка от този сорт наброява 200 000 единици по скалата на Сковил, отчитаща лютивостта на пипера. За сравнение скромните по лютивост чушки "Халапеньо" наброяват между 3500 и 8000 единици, а сосът "Табаско" - едва между 2500 и 5000 единици.

Комбинираната лютивост на стоте стрити чушки в "Юфката на смъртта" е 20 милиона единици по скалата на Сковил.

След като опитал блюдото, Бен Сумадивира започнал да се поти, усетил замайване и се наложило да накисне главата си в кофа със студена вода. Най-лошият ефект обаче се оказала загубата на слуха за около две минути.

Ентусиастът разказва, че след като си е "изповръщал червата", е изпил голямо количество вода и млечни шейкове, но въпреки това дълго време се е чувствал зле от изгарящата устната му кухина лютивост.