Задава се новият старт на най-интересното от Шампионската лига на Европа.

Квалификациите вече са в историята, плейофните мачове също. Задават се груповата фаза и фазите на директни елиминации. Ако за вторите е още доста рано да говорим, то за 8-те групи, които са сформирани от по 4 отбора всяка, сега е точният момент. Радващото за всички българи е, че в тях отново има тим от родното първенство – Лудогорец. Отборът от Разград, който преди няколко месеца си уреди грандиозен спонсор в лицето на Bet365, отборът който не спира да се развива и да надгражда. Турнирът на „големите” винаги е бил много интригуващ и определено носи една от най-големите гледаемости. Защото Шампионска лига събира големите отбори, легендите на футбола, за да ги срещне лице в лице, за да определи шампиона на европейския клубен футбол, властелина сред тимовете на Стария континент. Нека видим какво ни е подготвила лигата на „големите” през този сезон.

 

Анализ на групите

 

Турнирът, както обикновено е съставен от 8 групи по 4 отбора. В група А се падна и българският шампион. Лудогорец е там с английския гранд Арсенал, богаташите от ПСЖ и познатия швейцарски тим Базел. Дали имат някакъв шанс разградчани ще анализираме в отделна точка. Група B събира на едно място шампиона на Португалия Бенфика, Наполи, Динамо Киев и турския първенец Бешикташ. Това е една доста равностойна група, в която всеки може да извоюва нужното за класиране напред. Третата група C противопоставя тимовете на Барселона, Манчестър Сити, Борусия Мюнхенгладбах и Селтик. Шотландците изглеждат обречени с оглед на играта, която показаха от началото на сезона, а ще бъде доста интересно да видим Гуардиола начело на Сити срещу бившият си тим Барселона. Немският Борусия разполага с доста класен тим и може да поднесе големи изненади. В група D са тимовете на Байерн Мюнхен, Атлетико Мадрид, ПСВ и Ростов. Байерн има сметки за уреждане с Атлетико, за това, че ги изхвърли в полуфиналите на миналото издание, а ПСВ и руският Ростов, изглежда че по-скоро ще се борят за трето място, което дава право на участие в Лига Европа. Група Е събира 4 отбора с почти еднакви шансове за продължаване напред. Там са ЦСКА Москва, Байер Леверкузен, Тотнъм и Монако. Трудно е да се предположи кои отбори точно ще излязат от групата, но пък затова тя ще е доста интересна и непредвидима. В група F са отборите на Реал Мадрид, Борусия Дортмунд, Споринг Лисабон и Легия Варшава. Тук първите два тима определено са с едни гърди пред Спортинг и Легия, но португалците разполагат с нужната класа да сътворят доста изненади, така че нека не бъдат подценявани. Предпоследната група G е съставена от тимовете на изненадващия шампион Лестър, Порто, Брюж и Копенхаген. Ще бъде много интересно да видим как Лестър ще се справи в евротурнирите, докато далеч по-опитният евробоец Порто спокойно може да се бори за челното място в групата. Брюж и Копенхаген са способни на изненади, особено когато играят у дома, така че групата се очертава като доста непредвидима. В последната група H са отборите на Ювентус, Севиля, Олимпик Лион и Динамо Загреб. Битката за първите 2 места определено ще се води между първите 3 тима, докато Динамо Загреб най-вероятно ще играе ролята на тим, който може да отнеме точки от лидерите и да им обърка плановете.

 

Това са 8-те групи на тазгодишното издание на Шампионска лига. Има доста интересни групи, като в някои от тях двата тима, които ще продължат напред изглеждат доста ясно, но в други очакваме много интересни битки за надмощие и класиране в следващата фаза. Несъмнено, лигата на „големите” отново ще е много интересна.

 

Има ли шанс Лудогорец в група А?

 

Шанс винаги има! Но, реално погледнато на нещата, има два тима в групата, които изглеждат трудно достижими. Арсенал и ПСЖ са безспорните лидери на група А, фаворитите! Арсенал е тим, който винаги е в челото на Англия, от последните години. Арсен Венгер е един страхотен специалист, доказал се през годините, но може би не познава Лудогорец. Същото е и с ПСЖ. Най-доброто за разградчани ще се получи, ако те бъдат подценени от грандовете. Тогава „орлите” имат своите шансове, защото те показаха при миналото си участие в групите, че дори отбори като Реал Мадрид и Ливърпул, могат да бъдат изплашени, могат да бъдат поставени в неудобно положение. Ще бъде трудно, но Лудогорец трябва да хвърли всички сили. За третия съперник на „орлите”, Базел, може да се каже, че те са далеч по-познати един на друг. Базел отстрани веднъж Лудогорец по пътя към групите, а след като българският тим ги достигна, съдбата ги срещна в една група. Сега това се случи отново и определено шансът за победа и 3 точки в полза на Лудогорец е именно срещу Базел. Надеждата умира последна, така че нека българският отбор първо се подготви добре за турнира, а пък после ще видим как ще се представят.

 

Шампионска лига и букмейкърите

 

Най-силният шампионат на стария континент предлага много интересни двубои, на които всеки желаещ може да залага. Букмейкърските компании Betfair и Bet365 (повече за тях на сайта на Betenemy.com) са сред лидерите, които ще ви предложат страхотни коефициенти и специални оферти за мачовете от Шампионската лига. Betfair предлага на своите нови клиенти изключително завишени коефициенти, които ще срещнете и за тези мачове, а Bet365 винаги предлага специални бонуси за мачовете от турнира. Така че, ако сте любители на залозите, може да се позабавлявате със залози на мачовете от Шампионска лига, докато им се наслаждавате.