Трябва веднага да платим реакторите за "Белене", убеден е премиерът

Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде от доказали се личности и с успешна партийна кариера, категоричен е Борисов. И въпреки, че е уверен в успеха на изборите е готов да се оттегли в опозиция.

По темата

 „Ако ние загубим тези избори трябва да попитаме народа наново кой иска да ги управлява. И то трябва да стане незабавно”, заяви Борисов и добави: "Ако сме загубили - приключваме и на другия ден - да заповядат.“

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че политическите му опоненти страдат от липса на качествени кадри.  „Военният пилот кара един самолет и ако види, че не може да го кара – катапултира. Ето това имаме срещу нас като основен опонент”, коментира Борисов.

С това критиките към БСП не свършиха. Борисов нарече необмислена реакцията на партията към посещението му в Турция. Премиерът беше категоричен, че е защитавал националните интереси.

 „Чух едни викат- пощенски гълъб, другия казва - Турция рекетира ЕС. Мила госпожо, каниш се да ставаш утре премиер. Тия хора там слушат всяка дума“, заяви Борисов. От опозицията не чули призива му за затварянето на Балканския път за бежанците. Според Борисов това е било най-правилното решение за справяне с мигрантската вълна.

„Тогава се заинатиха колегите, казаха ми, че не е правилно. Въпреки всичко аз си го повтарях като латерна малко. Мина една година и казаха, че съм бил прав“, коментира той.

Темата за АЕЦ „Белене” също не беше подмината от премиера. Въпросът за плащането на реакторите вече не бил дали, а кога.  „Дали да се мотаем, като 167 000 евро на ден и днес вече са ни начислени или да го платим веднага. Според мен правилното решение е да го платим веднага“, коментира той.

На срещата с младежите на ГЕРБ стана ясно, че на Газовата конференция в понеделник премиерът очаква да чуе от представителя на Европейската комисия, че газовият хъб „Балкан” ще може да приема и руски газ. 

Репортер: Нивелина Няголова