Така Димитров отпадна от по-нататъшната надпревара

Григор Димитров падна от световния номер 2 в тениса Анди Мъри в осминафинален двубой на US Open. Срещата беше чакана с голям интерес и немалки надежди от любителите на тениса и на спорта изобщо у нас.

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК

По темата

Мъри категорично надви нашата първа ракета Григор Димитров с 3:0 /6:1, 6:2, 6:2.

Григор опита доста неща от своя арсенал, но бе разколебан от непробиваемата стена в лицето на шотландския си опонент. Мъри постигна много асове, върна невъзможни удари, направи серия от пробиви, коментира gong.bg.

От корта често можеха да се чуят недоволните викове на българина, който беше стопиран каквото и да направи от опонента си.

Мъри доказа, че може би в момента е най-добрият тенисист в света и е възможно скоро да стане и на практика като място в ранглистата.

Развоят на мача нямаше съществена история. Олимпийският шампион и победител в „Уимбълдън“ доминираше на корта. Въпреки усилията си, Димитров нямаше какво да противопостави на този великолепен тенис и преклони глава.

Така Григор записа осминафинал на US Open и отпадна от по-нататъшната надпревара.

До този момент в деветте мача помежду им нашата първа ракета имаше три победи срещу актуалния олимпийски шампион и победител на „Уимбълдън“, припомня gong.bg.

Мъри пък ще срещне Кей Нишикори на четвъртфинала.