Общински съветник с белезници, нападнал полицай

Безредици по време на футболен мач в Благоевград завършиха с арест на общински съветник. Задържането е станало на срещата „Пирин” и „Ботев - Пловдив”, снощи. За няколко часа зад решетките отиде общинският съветник от Гражданско сдружение „ЕКИП” Кирил Ваклинов.

По темата

До сблъсъците се стигна във второто полувреме. Запален огън в сектора с най-отявлените фенове на „Пирин” кара полицаите да влязат и да въдворят ред. Следва сблъсък като основните герои в него са полицаи и общинският съветник от Благоевград Кирил Ваклинов.

„В средата на второто полувреме в сектора влезе полицай, който започна да дърпа дете на мой приятел. Аз станах и отидох да потърся обяснение от този полицай и в момента, когато разговарях с него, получих блъскане отзад, от което паднах няколко реда по-надолу по скамейките. Изправих се и поисках обяснение от този полицай, от което получих второ блъскане, падане и бях изведен от стадиона. Сигурен съм, че не съм нанасял удар на полицай”, разказа за „Здравей, България” обшинският съветник Кирил Ваклинов.

Защо се е наложило полицията да влезе в сектора?

„Имаше горящ транспарант, който по време на тяхното влизане в сектора, беше изгаснал”, обясни Ваклинов.

Косьо Капчин е от феновете на „Пирин” и е бил на метри от инцидента. Той почти повтори думите на своя приятел – общинският съветник Ваклинов.

„Доколкото разбрах, полицаят влезе в сектора, защото според него това дете е запалило транспаранта. Впоследствие разбрах, че са искали да го спасят. Така и не разбрах причината защо има такова грубо отношение към това дете. Инцидентът, който възникна, беше предизвикан от полицията. Органите на реда, които трябва да охраняват на стадиона, предизвикаха инцидента”, категоричен бе общинският съветник Кирил Ваклинов.

Репортер: Екатерина Николова