Това е най-голямото количество наркотици, заловено в Европа този месец

Българин беше задържан на кораб с рекордно количество дрога. Испанската брегова охрана е спряла в Средиземно море плавателен съд с близо 15 тона хашиш на борда. Това е най-голямото количество наркотици, заловено в Европа този месец. 

По темата

Арестувани са двама души, които са били на борда на кораба. Единият е холандец, другият-българин. Операцията е извършена през нощта на събота срещу неделя.

Тя е част от европейската инициатива "Индало" за следене на незаконната миграция и престъпна дейност от Северна Африка. В нея са участвали океанския кораб "Río Miño", лодки на "Гражданска защита" и самолет на италианската "Икономическа полиция".

Освен дрогата, следователите са намерили на кораба два сателитни телефона, два компютъра и един мобилен телефон. Хашишът бил пакетиран в 540 бали, разположени във вътрешността на кораба.

По време на операция "Индало" са задържани 37 700 килограма хашиш и общо 33 души. Припомняме, че през август испанската и италианската полиция заловиха над 3 тона хашиш на стойност 2 милиона долара от кораб край бреговете на Италия. Тогава бяха задържани 19 полски членове на международна наркотрафикантска банда.