Нападението беше извършено в търговски център

Осем души бяха ранени с нож в търговски център в град Сейнт Клауд, щата Минесота от нападател, който бе застрелян от полицай, съобщава БТА, позовавайки се на световните агенции.

По темата

Нападателят е споменал Аллах, заяви началникът на полицията на града Блеър Андерсън. Сейнт Клауд се намира на около 110 км северозападно от Минеаполис. "Потвърдено е, че е попитал най-малко един човек дали е мюсюлманин преди да го нападне", заяви началникът на полицията.

Нападателят е носел униформа на частна охранителна фирма. Полицаят, който го е застрелял, не е бил на смяна. След атаката осем души са отведени в болница наранявания, които не представляват опасност на живота. Един човек е приет за лечение.

Нападението е извършено от "воин на ИДИЛ, съобщи свързаната с джихадистите агенция Амак, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

"Извършителят на вчерашното нападението с нож в Минесота бе воин на ИДИЛ, действал в отговор на призивите да се нападат граждани на страните, участващи в коалицията на кръстоносците", посочва Амак.