Социални работници взеха братчетата и сестричетата му заради лошите условия на живот в къщата на баба им

Един призив потресе потребителите на Facebook.

„Скъпи приятели, това е Мустафа и се лекува от злокачествено заболяване. Изоставен от родители и близки, той е принуден да разчита на персонал, други майки и най-вече на себе си относно грижите и нуждите, които има по време на лечението. Нашата молба е да помогнем на Мустафа с дрешки. От Детска онкохематология в Пловдив ще ви благодарим”, казва в статуса си във Facebook Гергана Божилова, която е служител в клиниката.

По темата

Пред NOVА д-р Стоянова обясни, че 9-годишният Мустафа е сам в болницата повече от месец.

„Вероятно имат някакви причини, възпрепятствани са. Майката знам, че има няколко други деца. Бабите вероятно работят и не могат да дойдат. Но това не значи, че лечението е компрометирано. Просто другите деца са с родителите си и той е малко по-тъжен. Но нито персоналът, нито другите майки в отделението не са го оставили без грижи, без наблюдение. Всичко върви нормално”, заяви д-р Стоянова.

„Приемам, че родителите имат сериозен проблем. За съжаление на нас той не ни е известен”, обясни още д-р Стоянова.

По думите ѝ след призива във Facebook много хора са откликнали, а отделението вече е затрупано с дрешки и играчки и няма нужда повече от нищо.

Студентите в клиниката пък събрали пари и ги дали на малкия Мустафа, за да може да си купува лакомства. 

Братчетата  и сестричетата на Мустафа са били взети от социални работници заради лошите условия на живот в къщата на баба им.

Социалните служители откриха в Кърджали майката на Мустафа, съобщи БГНЕС. Джейлян Халилова ще остане в болницата при сина си. Тя е на 22 години и има още три деца, Мустафа е най- големият.

Трите деца ще бъдат настанени в Център за настаняване от семеен тип в Кърджали, докато ситуацията се подобри.

Семейството е крайно бедно.