Защо никой не е уведомил полицията и социалните служби?

9-годишният Мустафа, болен от левкемия, беше изоставен от близките си в пловдивската болница „Свети Георги”. В продължение на цял месец малкият пациент е виждал само лекарите, а майка му не си е вдигала телефона. Служителката на клиниката Гергана Божилова призова във Facebook да се помогне на детето с дрехи, тъй като той нямал свои. Нейният пост обаче повдигна въпроса как 9-годишно момче стои един месец в болница без на това да реагират институциите. 

По темата
В „Часът на Милен Цветков” дядото на детето Сабри Хасан, който се е грижел за него, разказа, че майка му го е изоставила, а той самият няма проблем да го гледа.

Един от лекуващите лекари на момчето д-р Ангелина Стоянова обясни, че лечението на детето продължава нормално. Тя поясни, че не са приемали, че Мустафа е бил изоставен и затова не са сигнализирали. Имало и други деца, които са сами.

„Просто чакахме някой да се обади и да дойде, както ни обещаваха”, разказа д-р Стоянова.

Междувременно по инициатива на председателя на Държавната агенция за закрила на детето доброволци от Националния алианс за работа с доброволци от утре ще посещават и ще оказват подкрепа на 9-годишния Мустафа.   

Как адвокатът Мариана Митова и Лилия Апостолова от сдружение „Търсим се” коментираха казуса – разберете във видеото.