Кандидат-президентската двойка на Реформаторския блок гостува в студиото на „Здравей, България”

Българската прокуратура не работи много принципно и обслужва политически цели в конкретни моменти. В една добре подредена система не по съветски модел, не би се случвало така”. Това каза в ефира на „Здравей, България” кандидатът на Реформаторския блок за президент Трайчо Трайков.

По темата

Коментарът му бе направен в отговор на въпрос дали се притеснява от разследване срещу себе си по казуса АЕЦ „Белене” за времето, когато беше енергиен министър.

Няма основания за обвинения срещу мен, но предвид работата на нашата прокуратура, никога не се знае”, коментира Трайков.

Той беше категоричен, че всичко около работата по спорния проект трябва да бъде осветено. И наследникът на Трайков на министерския пост – Делян Добрев, искал същото.

Кандидат-президентът коментира и острите реплики, които в последните дни си размениха премиерът Бойко Борисов и държавният глава Росен Плевнелиев.

Пеевски имал министри и държал службите, Прокопиев назначил президент… Чудя се дали Бойко Борисов въобще някога е идвал на власт”, каза Трайков.

Цялото интервю с Трайчо Трайков и кандидатът за вицепрезидент Съби Събев гледайте във видеото.