Няма да влезем в преговори и срещи за втория тур, заяви Карадайъ

"Няма да влезем в преговори и срещи за втория тур, нашите избиратели бяха категорични, че има нужда от промяна в нашата страна. Те казаха, че не е добре да има концентрация на всички институции в една партия, а още по-малко в една персона", заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на пресконференцията на партията в изборната нощ. 

СНИМКИ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК

По темата

ДПС реши да проведе пресконференция, но без кандидата, който подкрепиха - Пламен Орешарски. На въпрос къде е той и защо Орешарски не присъства, Карадайъ заяви само:  "Ние сме в координация и в контакт в г-н Орешарски. Той ще коментира изборните резултати, а не социологическите прогнози, така че най-вероятно утре, когато са ясни резултатите, и той ще направи изявление". 

"За около десетина дни кампания, Пламен Орешарски получи добър резултат на този първи тур. Направихме около 50 срещи с нашия партиен актив, успяхме да се срещнем с десетки хиляди наши активисти и симпатизанти. Нашите избиратели и структури ясно ни заявиха, че очакват промяна. Българските избиратели също заявиха, че искат промяна ", каза още председателят на ДПС. 

"Другото нещо, което ние разчитаме от първия тур е, че българските граждани подкрепиха независимите кандидати. Ние оценяваме това като знак, че българските граждани имат очаквания за една независима президентска институция, която може да е коректив на другите институции, когато е необходимо", каза още Карадайъ. 

Кого ще подкрепите на балотажа? Гласувайте в нашата анкета тук