При атаката загинаха шестима души

Нови данни около атентата на летището в Бургас. Според израелски журналисти, има точна информация къде се намират двамата обвиняеми за покушението срещу автобуса с израелски туристи.

Делото срещу тях обаче се бави и българският съд за втори път не даде ход на процеса. Причината - голяма част от пострадалите не могат да бъдат открити и призовани.

В Израел интересът към делото не намалява, свидетелстват журналистите в съдебната зала.

По темата

"Всички източници с които разполагаме показват, че двамата обвиняеми в момента са в Ливан. Но ливанското правителство отхвърля българската заповед за екстрадация", коментира Бениамин Вайнтал от в. "Джерусале пост".

Нещо повече - журналистът разказва, че двамата обвиняеми -  Мелиад Фара и хасан ел Хадж Хасан -  са контактували с български граждани след атентата.

"И двамата са активни във Facebook. Дори година след атентата от 2012-а, всичко показва, че са били в контакт с жени в България. Флиртували са, имали са връзка с тях. Въпросът ми е как българските власти са проследили тази връзка", допълва той. 

А процесът у нас продължава да буксува. През септември също не успя да тръгне. От прокуратурата посочиха, че продължават да правят опити да издирят пострадалите.

Надеждата е, че процесът ще тръгне през декември. 

При атентата на 18 юли 2012 г. на Летище Сарафово загинаха петима израелски туристи и българският шофьор на автобуса, пред когото се взриви камикадзе.