Не пропускайте премиерната анимация днес от 12.50 ч. по NOVA

Най-известната коала ще сподели със зрителите новите си забавни приключения в премиерната анимация "Блинки Бил" днес от 12.50 ч. по NOVA.

От 1933 година, когато на бял свят се появява първата илюстрована детска книжка на писателката Дороти Уол "Блинки Бил: Необикновеният малък австралиец", до днес палавата коала продължава да бъде любимец на няколко поколения малки и големи, отраснали с неговите истории, по целия свят. Блинки Бил е главен герой на цяла поредица от книги, филм и дори компютърни игри, а анимационният сериал "Приключенията на Блинки Бил" се радва на широка популярност и в България. В родната си Австралия необикновеното животинче вече е национален герой и правителството му посвещава няколко серии с пощенски марки. Но приключенията на Блинки Бил не спират дотук и затова не е чудно, че няколко опитни аниматори като Дийн Тейлър, Алекс Стадерман, Алекс Уейт и Ноел Киари, създали анимационни класики като "Кошмарът преди Коледа" и "Принцът на Египет", решават да обединят своите усилия, за да разкажат новите преживявания на своя любимец.

В новия анимационен филм Блинки Бил е принуден да живее в малкото градче Зеленокръпково, което мечтае да напусне, защото е тясно за огромното му въображение. Сам по себе си неповторим, Блинки иска да последва стъпките на своя баща, който е известен изследовател. Мистър Бил обаче е изчезнал преди време някъде в пустошта на Австралия и само малкият Блинки вярва, че той все още е жив. Когато открива мистериозен знак, който намеква за местонахождението на баща му, Блинки се впуска в едно пътешествие в дивата и опасна пустош, изпълнено с много приключения, смях и интересни срещи.

Кино маратонът следобед продължава с комедията "40-годишният девственик" от 14.40 ч., която ще предложи голяма доза смях и добро настроение. В центъра на сюжета е 40-годишният Анди, чиито приятели решават да му помогнат да излезе от бедственото положение и да го накарат да зареже целомъдрието си.

Не пропускайте премиерната анимация "Блинки Бил" днес от 12.50 ч. и комедията "40-годишният девственик" от 14.40 ч. по NOVA.