Две трети от хората вече се хранят на бюрото си

В работните помещения вече толкова често мирише на храна, че според британско изследване това намалява производителността, съобщава БТА, цитирайки  "Дейли мейл".

По темата

Две трети от хората вече се хранят на бюрото си през повечето дни от седмицата. Мнозина не се съобразяват с обстановката и си носят за обяд мазна риба, сирене и яйца. Някои определят тази миришеща храна като "антисоциална".

Според анкетираните 1000 души, в офиса най-лоша е миризмата на скумрия или сардини, следвана от сирене и яйца. Най-приятно мирише препеченият хляб с масло, следван от сладкарските изделия и сандвич с бекон.

Анкетата е направена от фирмата за вътрешен дизайн "Амбиъс". Храненето на бюрото е не само дразнещо за околните. То се отразява лошо и на фигурата, защото води до напълняване. Според психолози от университета на Съри така хората се разсейват и "забравят" какво са яли. Затова те си остават гладни и скоро пак им се яде.

Бюрата никак не са хигиенични. По компютърните клавиатури и мишки и работната повърхност живеят милиони бактерии. Ако човек се храни без да измие ръцете си, те попадат в устата му.