Жертвите му са на възраст между 7 и 13 години

Германската полиция обвини 32-годишен мъж, живеещ в Долна Саксония, в сексуално посегателство над деца. Според разкритията на властите мъжът е насилвал сексуално повече от 122 малолетни във виртуалното пространство, предаде БГНЕС.

По темата

За в. „Сюддойче Цайтунг” прокуратурата издава, че педофилът е използвал обичана от по-малките деца интернет платформа и си е чатил с тях под псевдоним. Първоначално ги заблуждавал, като се е представял за малко момиче и е доказвал идентичността си чрез видео с отговаряща на описанията му девойка. Впоследствие е започвал да ги принуждава да му изпращат свои голи снимки и видеа със сексуално съдържание.

По данни на немското издание жертвите му са били на възраст между 7 и 13 години и са били не само от Германия, но и от Белгия и Швейцария. Много от тях в момента се лекуват от нанесените емоционални травми.

Разследването започна миналия ноември, когато една от майките докладва на полицията за случилото се с дъщеря й. През февруари тази година полицията обискира апартамента на перверзника и откри 600 файла с детско порно на компютъра му.

Мъжът е обвинен и в упояване и сексуално посегателство над 15-годишно момиче от Южна Германия.

Действията на кибер педофила са класифицирани като "cyber grooming". Това е термин, използван предимно в немскоезичните страни, който означава умишленото иницииране на разговор с цел подбуда към сексуални действия. Според данните само за изминалата година в Германия този вид престъпления наброяват близо 2 000.