Той беше категоричен, че не иска да е финансов министър в кабинет на Реформаторите

Няма логика лидерът на най-голямата партия да прави правителство с друг мандат, тоест правителство „Борисов 3” няма как да има, коментира в студиото на „Събуди се” финансовият министър в оставка Владислав Горанов. 

По темата

„Бойко Борисов допуска съществуването на правителство с някои от министрите на ГЕРБ, може и част от сегашните министри”, каза още Горанов. "Правителство с премиер Бойко Борисов ще има само след нови избори", подчерта той. 

"Партия ГЕРБ би подкрепила правителство с мандата на Реформаторския блок, но при много ясни параметри, най-важният от които е това да се прекрои изборното законодателство", заяви Горанов. 

"Оставаме длъжници на хората, които поискаха изборите за парламент да се правят по нови правила. Ако има някакъв смисъл да се удължи живота на настоящия парламент преди избори, то е само, за да може да се прекрои изборното законодателство", коментира Горанов.

Той обясни, че не иска да е финансов министър в кабинет на Реформаторите. "Аз нямам увереност, че мога да бъда успешен финансов министър без премиер Бойко Борисов. Това е моята позиция", заяви Горанов. 

Според него шансовете за сформиране на ново правителство в рамките на този парламент обаче клонят към нула. "В този парламент без премиер Бойко Борисов, аз не виждам правителство, а категорично е ясно, че Бойко Борисов не може да премиер с мандат с Реформаторския блок", каза още той.