Стотици хиляди българи тръгват на път, за да посрещнат Бъдни вечер и Коледа с близките си

Ден преди празника - нерви и огромни задръствания по пътищата. Стотици хиляди българи тръгнаха на път за посрещането на Коледа.

Най-интензивният трафик започна този следобед. Над 200 000 автомобила се очаква да напуснат столицата днес и утре, а около 50 000 се очаква да влязат в София.

Отново магистралите „Тракия” и „Хемус” са с най-натовареното движение. Екип на NOVA отиде на тунела „Витиня”, където ремонтите продължават. Ремонтира се и тунелът „Ечемишка”. Предвидени са обходни маршрути.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По обяд проблеми с трафика в столицата нямаше, но няколко часа по-късно прогнозите на пътна полиция се сбъднаха и се наложи да се намесят. Колоната от автомобили на „Цариградско шосе” беше около километър.

Очакванията за проблеми с трафика се сбъднаха и на магистрала „Хемус”. Зрители на NOVA изпратиха видео и снимки в рубриката ни „Моята новина”, за да покажат каква е ситуацията по основното трасе около 17.00 часа.

Съветите към шофьорите е да спазват дистанция, багажът трябва да е добре укрепен, а състоянието на автомобилите трябва да е проверено. Особено внимание трябва да имаме за заледени участъци.

Междувременно пътищата на юг също са натоварени. Там имаше и катастрофи. Маршрутът към Банско изнерви хиляди шофьори.

Натоварено е движението по пътя София-Кулата. То беше такова през целия ден, като в късния следобед стана още по-натоварено. Засилено е полицейското присъствие в района. То ще остане такова до края на празничните дни.

Тежка катастрофа в късния следобед затвори за часове пътя Симитли-Банско. Удариха се лека кола и автобус. Вследствие на удара тежко е пострадала жената, която е управлявала автомобила. За щастие пътуващите в автобуса са се разминали без сериозни наранявания. Всички те са били извозени своевременно с друг транспорт.

Оказва се, че пътят за Банско и този за Кулата са най-натоварените през следващите няколко дни, така че съветът е да се кара внимателно с необходимото търпение.