„Булевардите, по които се движи градският транспорт, са почистени”, коментират от Столичния инспекторат

В София 179 снегорина са в готовност да излязат на пътя. За момента ситуацията по пътищата в столицата е спокойна, твърдят от общината.

Големите улици и булеварди са почистени, а градският транспорт се движи по разписание. Независимо дали ще вали през следващите часове, заради минусовите темрператури, обработката срещу заледяване ще продължи.  

По темата

54 души от Столичния инспекторат следят работата на снегопочистващите машини.

„Снегът не ни изненада. Големите булеварди и улици, по които се движат колите на градския транспорт, са почистени. Сега започва почистването на вътрешните улици. До 7:30 часа трябва да бъдат почистени и спирките на градския транспорт”, заяви за „Здравей, България” инж. Николай Кючюков от Столичния инспекторат.„Освен улиците в града, се обработват и общинските пътища и двата пътя за Природен парк „Витоша”, добави инж. Николай Кючюков.

„При по-обилен снеговалеж възлагаме чистене на квартални улици. Това все още не е необходимо. Ако завали и ако има необходимост особено по високите места, ще възложим влизане по по-малките улици. Там, където е възможно, разбира се. Има съвсем тесни улици, където не е възможно влизането, особено ако има много автомобили”, коментира кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Повече по темата гледайте във видеото.