Снежната покривка в Ловешко достига 70 см

Обилен снеговалеж в Северна България затрудни трафика на много места. Един метър е снежната покривка в района на Тетевен и Рибарица.

Към 16.00 часа всички общински пътища са разчистени, остава само трасето между Рибарица и Шипково. 

Сутринта ситуацията в района на Ловеч беше много тежка.

В района работят над 80 машини за снегопочистване”, коментира за „Здравей, България” инж. Георги Грозданов, директор на Областно пътно управление - Ловеч.

Два дни продължава борбата със снега в Ловешко. Хаосът бе както за шофьорите, така и за пътниците.

Заради снеговалежа затворени остават проходът Троян-Кърнаре и пътят Шипково-Рибарица.

„Най-много снежната покривка е в планинските райони и в югозападната част на областта. Като в Априлци, Троян и Тетевен снежната покривка е над 40 сантиметра”, коментира инж. Георги Грозданов, директор на Областно пътно управление – Ловеч.

80 снегорина остават на 24-часово дежурство, докато не бъде почистена над 700 км пътна мрежа в Ловешко.

Пет трафопоста в Угърчин са аварирали през нощта, но повредите вече са отстранени. Имаше и  пет сигнала за ниско напрежение в областта. Към момента няма населени места без ток.

Движението в цяла Старозагорска област е нормално. Проходът „Шипка” се преминава при зимни условия. Пътното платно е заснежено, но снегопочистваща фирма опесъчава и почиства своевременно.

СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Преминаването се затруднява заради силния вятър и снеговалеж. Температурите през нощта паднаха до минус 15 градуса. На връх Шипка снежната покривка е около 40 см. Това наложи пътят до Паметника на свободата да бъде затворен до края на тази година.

Заради зимните условия няколко автомобила катастрофираха в подножието на прохода. За щастие инцидентите са леки и няма пострадали. Фирмата, почистваща прохода, е осигурила 24-часово дежурство на техника и екипи, които да реагират при падането на още сняг. Очаква се снеговалежът да продължи и тази нощ.

Репортер: Мартин Георгиев

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК