Оставиха в ареста младия мъж, който уби приятелката си

По темата

Окръжният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста Илиян Рангелов, който е обвинен в убийството на годеницата си Милена Динова в село Куртово Конаре. Трагедията се разигра след Коледа, а мъжът призна вината си пред разследващите.

Рангелов беше доведен в съдебната зала с бинтована ръка. Той направил опит да се самоубие в килията си, но бил спрян от надзирателите.

Разследващите са направили следствен експеримент и са открили оръжието на престъплението. В нощта на убийството, Илиян Рангелов е настигнал годеницата си, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите, но няколко часа по-късно направил пълни самопризнания.

Кореспонденцията между момчето и момичето потвърждава изострените им отношения, като по никакъв начин жертвата не е дала повод за ревност, стана ясно в съдебната зала. 

Последните думи на Рангелов пред съдиите бяха: "Няма какво да кажа. Искам по-лека мярка, домашен арест, искам да отида при майка ми и при баща ми, и психиатър, който да ме лекува".
В залата присъстваше и неговата майка.

„Двамата бяха много добри и много се обичаха, синът ми е невинен”, заяви Тотка Рангелова. 

Мярката може да бъде обжалвана в 3-дневен срок пред Апелативния съд.

Репортер: Илиян Велков